2011. március 29., kedd

Csirke Tikka Jamie Oliver után szabadon

A hétvégén grillpartit rendeztünk. Aki ismeri Murphey törvényeit, annak nem kell sokat gondolkodni, hogy rájöjjön, a vasárnapi napot, vagy inkább esőt szemeltük ki, mint a szabad ég alatt sütésre legmegfelelőbb időpontot. Több, mint 10 ember gyűlt össze, és ilyenkor eléggé össze kell kapnom magam, hogy megfelelő mennyiségű, és minőségű ételt tálaljak fel. A helyzetet az sem könnyítette, hogy a társaság egy része paleolit, lúgosító, szénhidrátmentes diétán, vagy ezek kombinációján volt. Igyekeztem olyan menüt kitalálni, amiből mindenki szemezgethet. A legmegfelelőbbnek ezért a grillezés tűnt, ahol aztán tényleg mindenki maga állíthatja össze, hogy miből mennyit szeretne. Mondhatnám, hogy a grillezés a gasztronómiában a demokrácia csimborasszója. A Jamie Oliver féle receptet néhány helyen nagyvonalúan kezeltem.

Agoráról beszerzendő:

70 dkg csirkemell 
2 tk mustár
1 tk őrölt római kömény
1 tk koriander mag
1 tk chilipor
1 tk Garam Masala
1 tk só
1/2 tk őrölt kurkuma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 cm gyömbér lereszelve
2 dl joghurt

3 órával a vendégek érkezése előtt:

A csirkemellet megmossuk. A letörölgetett húst vékony, 1/2 tenyérnyi szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóit egy tálban elkeverjük, és a hússal alaposan összeforgatjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a húst alaposan átjárja a pác. Mi asztali grillen sütöttük ki, oldalanként kb. 3-3 perc alatt. Friss salátával ettük.

2 megjegyzés:

  1. Én is kérek belőle, fincsi lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ma ettem meg az utolsó adagot, de jövő hétvégére jó időt mondanak, szóval grillre fel:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...