2011. március 17., csütörtök
Kistücsök
Azt hiszem erre mondják, hogy teljes képzavar. Kistücsök, és tepertős kenyér.... hogy keverednek ezek egymás mellé??? Senki se aggódjon, mert szerencsétekre pont annál a résznél csatlakoztatok be a rejtélyes történetbe, mikor Poirot összehívja az érintetteket, és szépen levezeti a megoldást. Először is kizárok néhány lehetséges verziót. Az elmúlt időszakban a keleti konyha felé kalandoztam, és köztudott, hogy ők szó szerint összeesznek tücsköt bogarat. Barátnőmnek van is pár jól sikerült képe egy szingapúri piacon készült sáska nyársról. Szeretem ugyan az újdonságokat, de ehhez nekem is igencsak feszegetnem kéne saját határaimat, szóval megnyugtatok mindenkit, hogy nem fogdostam össze a réten gondtalanul szökkelő, gyanútlan rovarokat. Egy megoldás tehát kizárva. Ami viszont valóban megtörtént, az az, hogy a lucullusi gasztro hétvégénket a Balatonnál töltöttük, és az esemény megkoronázásaként ellátogattunk Balatonszemesre. A gyakorlottabb gasztrokibicek mostanra biztos kapcsoltak, hogy a balatoni éttermek egyik gyöngyszeméről, a Kistücsökről van szó, ahol szerencsénkre épp vadnapokat tartottak. Picit eső után köpönyeg jellegű a bejegyzésem, mert azt hiszem, már tovább léptek, ami az aktuális ajánlatot illeti, de a vadhúsból készült csorbára még én sem találok szavakat, és a képen látható vaddisznó tepertőkrémet is csak ajánlani tudom. A többi ételről csak azért nem készült kép, mert a beinduló nyálelválasztásom tönkre tette a gépemet. Ha tehetitek próbáljátok ki a Kistücsköt, ahol készséges pincérek lesik kedvesen a kívánságunkat, és klasszikus fogásokat egészen új köntösben, újragondolva próbálhatunk ki! Azokat, akik nem tudnak sebtibe oda rohanni, vagy meggondolatlanul nem foglaltak időben asztalt, kárpótolom a jövő hét folyamán saját tepertő receptemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése