2011. március 4., péntek

Magyaros rántotta

Ez a hétvége is úgy indult, mint a többi azzal a különbséggel, hogy párom kicsit nehezebben, én pedig kicsit könnyebben keltem fel az átlagosnál. Ennek az lett a következménye, hogy a friss péksütemény felvágott kombináció helyett, a háztartásban fellelhető dolgokból kellett összehozni valamit. Egy tartalmas, magyaros rántotta lett a végeredmény, de ez sem  a reggeli készítés elején, sem közben nem volt ennyire egyértelmű. Volt egy húsimádós kanyar, de aztán visszafogtam magam, és a fellelhető, maradék 2 virslit nem daraboltam bele a rántottába. A végeredmény alapján ez  a döntés utólag beigazolódott, legfeljebb lesz egy húsimádós rántotta bejegyzésem is, ha Marci legközelebb is tovább lustálkodik a megszokottnál.

Buday dobozkája:

5 tojás
1 paradicsom
1 paprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos, füstölt szalonna
5-10 dkg kolbász
só, bors

Míg Marci alszik:

A megpucolt hagymát, kolbászt, a kicsumázott paprikát vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. A tojásokat felverjük, sóval borssal ízesítjük. Egy teflonserpenyőben nagy lángon kisütjük a felkockázott szalonnát, a hagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kolbászt, és megvárjuk míg a benne lévő piros zaft ízesre színezi a többi hozzávalót (tudom, hogy ilyen nincs, de a szinesztézia szép dolog, még a konyhában is). A serpenyőbe tesszük a paprikát, paradicsomot, elkeverjük a húsokkal, és hagyjuk, hogy pár percig barátkozzanak. Ha már mindenki összeismerkedett, akkor kerülhet a tojás is a serpenyőbe, mint a későn érkező vendég, de ekkor már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről. Az edény eddigre úgyis olyan forró, hogy finom, még krémesen rezgősre sül benne a tojás, 1 percnyi kevergetés alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...