2011. április 2., szombat

Királyrák mediterrán pácban

    
Mivel újra itt a hétvége, és végre a jó idő is beköszöntött ez olyan szuper kombináció, amit nem lehet grill nélkül hagyni. A sorozat következő gyöngyszeme, tényleg a tenger szülötte, mégpedig egy finom pácban érlelt királyrák. A világ legegyszerűbb és legfinomabb étele. Mert nem kell mindent túlbonyolítani, pláne hétvégén...és, hogy mivel együk? Az egyszerű, de nagyszerű vonalat követve friss bagettel, esetleg salátával.

Pác:

20 dkg tisztított királyrák
0,5 dl olivalolaj
1 marék friss bazsalikomlevél apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés, ami picit nagyképű elnevezés erre az 5 perces műveletre:

A pác hozzávalóit összekeverjük, és elforgatjuk benne a rákot. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és már lehet is grillezni.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, hogy bekerültél ide! Miner.hu-tól kérdezném, hogy ez ajánlás alapján történik? Vagy csak véletlenszerűen keresgettek a blogok között?

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Örülök, hogy tetszik a blogom! Kezdő bloggerként nekem hatalmas elismerés, ha más, gasztronómiával foglalkozó, érdekesnek találja a bejegyzéseimet.

    Természetesen, szeretném, hogy minél többen megismerjék a receptjeimet, ezért mindenképp szeretnék csatlakozni az oldalatokhoz. Van ezzel kapcsolatosan még teendőm?

    Ígérem, hogy a bizalmatokat, a szezon gyöngyszemével, további medvehagymás receptekkel hálálom majd meg:)

    Üdv,

    Édesfogadalom

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...