Amik nemrég még itthon különlegességnek számítottak:
2 kisebb csontos csirkemell (kb 1 kg)
1/4 fej zeller
1 db fehérrépa
3 db sárgarépa
1 fej hagyma
30 dkg champignon gomba
3 db citrom
5-10dkg frissen reszelt gyömbér
2 konzerv kókusztejet (egyenként 400 ml)
2 db chili maggal együtt
só, bors
Amit szívvel lélekkel teszünk:
A hagymát meghámozzuk 4 felé vágjuk. A sárgarépát, fehérrépát megpucoljuk, és először félbe vágjuk, majd hasábokra szeleteljük. A zellert megtisztítjuk. A zöldségeket 3 l vízzel, és a csirkemellel lassú tűzön feltesszük főni. Megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük. Kb. 3 óra elteltével a levesből a húst kivesszük, a lét sűrű szitán átszűrjük, hogy a zsírosabb rész, és a zöldségek is fenn akadjanak. A zöldségekre nem lesz szükségünk. A csontról lefejtjük a húst, és falatnyi cafatokra vágva, visszatesszük a leszűrt húsleveslébe.A léhez adjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt gombát (én dörzsis, alaposan bevizezett szivaccsal szoktam ledörzsölni a külső piszkos hártyát), és a megmosott, felkarikázott citrom szeleteket. A levest reszelt gyömbérrel, és vékony szeletekre vágott chili paprikával ízesítjük. Hozzáöntjük a kókuszlevet, és lassú tűzön további 1/2 óra alatt összefőzzük az ízeket. Vigyázzunk, ha túlfőzzük a citrom a túl forró lében megkeseredhet.
Mami büszke lenne rád :) én az vagyok!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon aranyos vagy! Lefagyasztottam egy adagot, lehet, hogy azt majd sikerül nem keserűre felfőzöm...:) Na tiszta ciki, most itt is lebuktam, hogy keserű lett, meg, hogy ételt fagyasztok. Holnap délben sashegyen várok minden elszánt gasztronómust, aki kővel akarna ezért megdobálni...
VálaszTörlés