Anyukám nem kicsit maximalista. Az első medvehagymás bejegyzésnél említettem, hogy igen termékeny medvehagyma lelőhelyre sikerült bukkanunk. Legalábbis idén még termékeny volt, de anyukám annyira beindult, hogy legalább 3 kosárnyi medvehagymát szedett. Ilyen teljesítmény mellett, én nem véletlenül álltam szorongva a kis zacskónyi medvehagymámmal, és félszegen tébláboltam a megrovó tekintetek kereszttüzében.Mondtam, hogy szerintem elég lesz a zsákmányolt mennyiség a tervezett pesto, és egy krémleves kivitelezéséhez, de 3 púpos kosár árnyékában meginogtak érveim, és csak gyűjtöttem szorgalmasan. Amellett, hogy nagyon trendi idénynövényből ételt főzni, tartok tőle, hogy én még akkor is medvehagymás recepteket fogok gyártani, mikor mindenki más a bejgli gyártással lesz elfoglalva. Egy dolog vigasztal, hogy nagyon finom!
Hozzávalók:
0,5 kg tehéntúró
2 tojás
1 ek búzadara
1 ek finomliszt
1 ek zsemlemorzsa
1 kk só
1 csokor medvehagyma
10 dkg dió
2 ek vaj
Elkészítés:
A diót egy száraz teflonserpenyőben illatosra pirítom. Konyharuhába csavarva húsklopfolóval durvára zúzom. A felszabadult serpenyőben felolvasztom a vajat, és megfonnyasztom rajta a vékonyan felcsíkozott medvehagymát. Egy tálban villával összetöröm a túrót, hozzákeverem a tojást. A liszttel, zsemlemorzsával, búzadarával alaposan elkeverem. Fűszerezem a vajon megfuttatott medvehagymával, sóval. A túrós masszából gombócokat formázok, amit forró, lobogó vízben 15 perc alatt, vagy míg a gombócok fel nem jönnek a víz színére. A lecsepegtetett gombócokat meghempergetem a dióban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése