2011. április 3., vasárnap

Csirkemell provanszi módra

 
A recept még a múlt hétvégéről maradt, a húsi sajnos már aznap elfogyott. Ez azonban azt jelenti, hogy olyan finomra sikerült, hogy bátran osztom meg veletek, így a nyár felé haladva. A jó idő beköszöntével szerintem nemcsak a lakásból érdemes kiszakadni, hanem a konyhából is. Ennek számtalan előnyös hatása lesz ránk, nőkre nézve. A konyhai munka ezekkel a pácolt grill husikkal nemcsak azért bagatell, mert kb. 10 percet vesz igénybe, hanem, mert az elkészítése tényleg férfi munka, tehát a pácolás után nekünk már semmi feladatunk nem maradt, csak elégedetten dőlhetünk hátra a napsütésben, egy jól behűtött pohár borral a kezünkben. Az én fogalmaim szerint a borral kapcsolatos teendők is a férfimunka kategóriába tartoznak. Hát nem nagyszerű dolog a grillezés?

Pác:

80 dkg csirkemell, tenyérnyi érmékre vágva, lapogatva
4 ágacska kakukkfű lemorzsolt levelei
1-2 ágacska rozmaring levelei
1/2 kk majoránna 
2 gerezd zúzott fokhagyma 
1 csokor aprított petrezselyem 
1 kk só
1 dl olívaolaj
1/2 dl száraz, fehérbor

A munka oroszlánrésze:

A pác hozzávalóit elkeverjük, a hús korongokkal összeforgatjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A picit döcögősebb rész, de kellő gyakorlattal egyre jobban fog menni, hogy meggyőzzük párunkat, vegye elő a grillt, és készítse el a húst.

1 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, mi jól megértjük majd egymást :) Mediterrán, provence-i, csirke, pulyka, garnéla... Plusz még a kutyákkal való haverság is! Köszi, hogy csatlakoztál rendszeres olvasóim közé!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...