2011. április 11., hétfő

Miklós Csabi pincészete

Fantasztikus élményben volt részünk a hétvégén, mikor meglátogattuk Miklós Csabi pincészetét, Móron. A képek szerintem magukért beszélnek, de ez természetesen nem akadályoz meg engem abban, hogy a rám jellemző szűkszavúsággal meséljek egy picit erről az élményről. A felidézésben egy pohár Tündérkert is a segítségemre van. Az este egy pici csúszással kezdődött, ami alkalmat teremtett, hogy rövid kitérőt tegyünk a  pálinkák világába, jófajta zsíros kenyérrel kísérve. Ezen a ponton már nem kellett aggódnunk a borgőzös leheletünk miatt, mert a szinte édes lila hagyma, megadta az alapot a szánk kedvező ph értékéhez.
Izgalmas borokat kóstolhattunk, miközben Csabi fesztelenül, igazán közvetlen módon hozta közelebb hozzánk borászata történetét, és vezetett be minket irigylésre méltó világába. Mikor már eltévedtünk volna, pont időben jött segítségünkre a házi savanyúsággal tálalt pincepörkölt, hogy közösen dolgozzuk fel a kóstolás félidejében az élményeket, és a borokat.
Csak annyit mondhatok, hogy köszönet a pincepörköltnek, aki nemes küzdelmet folytatott az oldalunkon a másnaposság kockázatának minimálisra csökkentése érdekében, Mondhatnám utolsó csepp vérét áldozta értünk, mert még a paprikás zaftot is kitunkoltuk a ropogósan friss kenyérrel. Így már bátran nézhettünk az est folytatása elé, és tölthettünk további két órát, az igazság alapos kutatásával, és ennél szórakoztatóbban még sosem tehettük ezt! Ezúton is köszönjük, és rajtunk nem múlik, hogy Csabi hozza az évente betervezett kvótát, mi biztosítani fogjuk a terv 0,01 %-át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...