2011. április 6., szerda

Rák a pácban

Rondo formaként gondoltam, hogy a grilles téma méltó befejezése lesz a rák visszatérése. Sajnos nem találtam friss rákot, de legközelebb mindenképp abból készíteném, azért nagy duzzogva így is elnyammogtunk rajta. Az elégedetlenkedőket, a két féle ízesítéssel próbáltam kompenzálni. A korábban bemutatott mediterrán pác mellé, ezért gyorsan kitaláltam egy alternatívát, a rákot szépen kiegészítő néhány hozzávalóból, mint minőségi fehér bor, citrom és petrezselyem.

A már nem titkos összetevők:

25 dkg királyrák
1 citrom átszűrt leve
1 dl fehér bor
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma

A pác hozzávalóit elkeverjük, és összeforgatjuk a rákkal. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek átjárják a rákot. Olivával bekent grill lapon kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...