2011. április 7., csütörtök

Rozmaringos tészta, cukkini érmékkel

A múlt hétvégi hatalmas vendégség nem múlt el nyomtalanul. Az éléskamránkban látszólag teljesen összefüggéstelen alapanyagok gyűltek össze. Rengeteg féle étellel készültem ugyanis a vendégeknek, de a nyersanyagok egy részét nem dolgoztam fel, csak a stratégiailag fontos fogások készültek el a rendelkezésemre álló 2 óra alatt. Így maradt ránk egy szép darab cukkini is, ami végül már nem került a grillrácsra, mert már mindenki csak levegőért kapkodott. Szerencsémre a friss fűszernövények közül szárba szökkent a rozmaring is. Szépen lassan összeállt a kép, hogy mit is kéne főznöm, mikor este 9-re hazaértem. Előző nap nem voltam ennyire kreatív, csak éhes, így akkor vettünk egy grillcsirkét, de annyira azért mégsem voltam telhetetlen, hogy egy teljes csirkét bekebelezzek, így a csirkéből is egy jelentős darab maradt másnapra. A totális káoszból, miután letisztult a kép, főnix madárként született újjá a cukkinis tészta.

Recycle:

50 dkg tészta (nekem tökmagos orecchiette tésztám volt, de pennével, vagy spagettivel is tökéletes)
1 db cukkini
1 grillcsirke melle, és combja
1 marék dió
5 dl tejszín
0,5 dl fehér száraz bor
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
frissen őrölt bors, só
olivaolaj

Újragondolva:

Egy edényben fel teszünk forrni  sós vizet a tésztának. Egy teflon serpenyőben illatosra pirítjuk a diót, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben 1 ek olivaolajat melegítünk, és a 0,5 cm vékonyan felkarikázott cukkinit kisütjük, oldalanként 2-2 perc alatt. Míg a cukkini sül, falatnyi darabokra vágjuk a csirkét. A fokhagymát összezúzzuk, a rozmaring levélkéit összeaprítjuk. A cukkinit egy papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat. Az üres serpenyőbe öntöm a bort, visszateszem a cukkinit, ráöntöm a tejszínt, és belekeverem a csirkecsíkokat, és a darabosra zúzott diót. A tejszínes ragut rozmaringgal, őrölt borssal fűszerezzük. Összerottyantjuk, és kész. A tésztát kifőzzük, és összekeverjük a szósszal. Reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...