2011. április 4., hétfő

Medvehagymás hasé

A következő megjegyzés picit nagyképű lesz, ha azzal indítok, hogy csak összedobáltam, ami otthon volt. A hozzávalók listájából ugyanis ki fog derülni, hogy ez azért nem az a klasszikus Buday dobozkájából kiugrott alkotás. Pedig tényleg az az igazság, hogy az elmúlt hetekben eléggé el voltunk foglalva, így nagymértékben a kifőzdékre, és gyors éttermekre kellett hagyatkoznunk, hogy elkerüljük az éhhalált. Ebből következik, hogy bevásárolni sem volt időnk. Nem szántam még rá magam, hogy egy laza 2 órát töltsek, a neonfényben rohangálva, akciós feliratok között, hogy a következő hónapra szükséges élelmiszer adagunkat betárazzam.  A hozzávalók, amik otthon voltak, ezzel szemben mind nagyon szórakoztató módon kerültek hozzánk, mondhatnám, hogy kikapcsolódás közben, mintegy mellesleg gyűjtögettünk picit. Így szereztük a zacskó medvehagymát, még a síelésről maradt egy kis juhsajt, nagymamámtól kaptam diót, és na jó, az utolsó hozzávaló a mélyhűtőbe pihent, csak anyukám szülinapján már nem volt lelkierőm feldolgozni 5. fogásként. Úgy döntöttem, hogy a helyi pékség croissant-ja helyett, majd domborítok én valamit villámgyorsan, és egyáltalán nem bántam meg.

Tovább is van, mondjam még:

A hozzávalók ezek után senkinek nem okoznak majd nagy meglepetést, de a precizitás jegyében álljon itt tételesen is.
20 dkg félkemény juhsajt
1 csokor medvehagyma (kb. 15 dkg)
1 marék dió
3 púpos ek tejföl
2 ek vaj
0,5 kg mélyhűtött leveles tészta
frissen őrölt bors

Pékségbe menetel helyett:


A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Serpenyőben a diót közepes lángon illatosra pirítjuk. A diót egy tálba félre tesszük. Ugyanabban a teflon serpenyőben, folyósra olvasztunk 1 ek vajat, rádobjuk a megmosott, felaprított medvehagyma leveleket, és megfonnyasztjuk. Alaposan borsozzuk. Késes, konyhai robotgépben a sajtot, a tejfölt, diót, és a megfonnyasztott medvehagymát krémesre összeturmixoljuk. A felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, úgy, hogy nagyjából téglalap formát kapjunk. Ebből pedig négyzeteket vágunk ki késsel. A négyzetek közepére, 1-1 púpos evőkanál tölteléket halmozunk. A négyzet sarkait a tészta középre behajtjuk, és a tészta széleit egymáshoz ragasztgatjuk. Ez úgy történik, ahogy a papír repülő hajtogatás 1 lépése, csak ezt a másik két csücsökkel is megismételjük.Vajjal kikent, kilisztezett tepsiben 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...