Nem meglepő módon, ha egész héten mexikói salsák receptjeit publikáltam, a hét megkoronázásaként, amolyan hab a tortaként - több hasonlat most nem jut sajnos eszembe, így nincs más hátra, mint a mondat vége - következik a szószok háziasítása, ami egy csodálatos quesadillában ölt testet. Ez nyilván ízlés, kedv és milyen lábbal keltem fel életérzés függvényében számtalan módon variálható, így a lenti csak ajánlás, vagy amolyan kedvcsináló.
Így is lehet (3 quesadillahoz):
2 ek jalapeno apróra vágva
20 dkg cheddar sajt lereszelve
6 tortilla lap
4 db paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1/2 csokor koriander zöld
1/2 chili paprika
1 lime leve
2 tk Kotányi sült csirke fűszersó
só, bors
2 ek olaj
2 dl tejföl
1 fokhagyma finomra zúzva
A csirkét a fűszersóval és borssal befűszerezem, majd egy teflonserpenyőben felhevített olajon alaposan körbepirítom. A paradicsomot, megtisztított, félbe vágott lila hagymát, koriandert és chili paprikát egy késes betétű robotgépben durvára aprítom, majd a lime levével, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem. Veszek egy quesadilla lapot, megszóróm sajttal, egyenletesen eloszlatom rajta a csirke harmadát, valamint a jalapeno harmadát, és végül még egy kis sajtot rétegzek rá, majd lezárom egy másik tortilla lappal egy lapáttal, óvatosan, hogy ne essen szét egy tiszta serpenyőbe helyezem. Egy kistányért súlyként ráhelyezek a tortilla lap tetejére, majd oldalanként, közepes lángon, 2-2 perc alatt megpirítom. Ezt megismétlem a maradék 4 tortilla lappal. A megsütött quesadillákat negyedelem, majd a paradicsom salsával és fokhagymával elkevert tejföllel kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése