2015. február 26., csütörtök

Tonhalas paradicsomsalsa

Ez egy igazi dobozkaja, amolyan munkahelyre való, már ha kollégáink tolerálják a lilahagyma tonhal szuperkombót és/vagy nem sok tárgyalást terveztünk aznapra, de az sem árt, ha van nálunk rágó+Listerine+fogkrém triumvirátus, ami felveszi a harcot a halas hagymás támadással. Azt hiszem a háttérben felsejlő doboz, amolyan jól elhelyezett omen, mert igazán álszent módon 2 nap alatt elpusztítottam az esti sorozatnézés mellé egy halom fagyit, hogy aztán ártatlanul pillázva másnap 0 kalóriás salátát csomagoljak a kiürült dobozba.

Dobozolás:

1 db tonhalkonzerv
1 db kukoricakonzerv
3 db paradicsom apró kockára vágva
1 kis fej lilahagyma finomra vágva
1/2 csokor petrezselyem felaprítva
1 nagy marék bazsalikom felaprítva
1/2 citrom leve
Olívaolaj
Só, frissen őrölt bors

A kukoricakonzervet, tonhalat lecsepegtetem. A halat villával összetöröm. A hozzávalókat összekeverem. A salátára facsarom az ujjaim között átszűrt citromlevet. Meglocsolom olívaolajjal. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem. Én kecskesajtos pirítóssal ettem, de ez természetesen opcionális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...