Elképesztő önuralomról árulkodik, hogy kibírtam, hogy ne így kezdjem már a címnél, hogy "kell bimbó?". Láthatóan annyira azért mégsem vagyok fegyelmezett, mert az első bekezdésnél már megtörtem és muszáj volt ezt leírnom. Ennek a hihetetlen önmérsékletnek a hátterében az áll, hogy lehet sokan felelőtlenül egyből rávágtátok volna, hogy nem kell és akkor kimaradtatok volna valami elképesztően jó dologból, ezt pedig nem hagyhatom. A számkivetett cikória után, nem másért folytatom ugyanis térítő munkámat, mint a kelbimbóért. Teszem ezt azért mert a kelbimbónak most van szezonja, mégis nyáridéző olaszos ízekkel kényeztet ez a fogás, és az elkészítése szó szerint 10 percnyi konyhai tevékenységet igényel
Tovább is van mondjam még (2 adag):
50 dkg kelbimbó
8 dkg serrano sonka
5 dkg parmezán
5 db aszalt paradicsom felkockázva
1 ek chilis olaj
6 kis gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 tk oregánó
A kelbimbót megmossuk és megpároljuk. A sütőt grill fokozaton 200 fokra felmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kelbimbókat félbevágjuk és a tepsibe szórjuk. A sonkát falatokra tépkedjük és eloszlatjuk a kelbimbón. A fokhagyma külső rétegét lehámozzuk, de hagyunk rajta egy réteget és a többi hozzávalóhoz adjuk a tepsibe. A sonkás kelbimbót borsozzuk, oregánóval ízestjük és meglocsoljuk a chilis olívaolajjal, majd az egészet 10 percre betoljuk a sütőbe, míg a sonka ropogósra sül. A sütőből kivéve a fokhagymát kézzel kinyomkodjuk a héjából, és parmezánforgácsokat vágunk a salátára, hogy ráolvadjon, végül meghintjük a felvágott aszalt paradicsommal. Ha szükséges még borsozhatjuk és melegen, esetleg pirított rozskenyérrel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése