2015. február 18., szerda

Avokádos csicseriborsó krém pirított rákkal és paradicsomsalsával

Most mér tényleg meggyőződésem, hogy lehet egészséges mégis elképesztően finom ételeket készíteni. Igaz ugyan, hogy ehhez eléggé el kell szakadni a klasszikus magyar alapanyagoktól, receptektől. Be kell, hogy valljam, hogy amióta leálltam a "rossz" szénhidrátokról, mint amilyen a tészta krumpli stb. sokkal változatosabb és ízesebb fogásokat eszem. Ráadásul tényleg nem önáltatás, de a sok zöldségételtől még egy kicsit az az illúzióm is meg lehet, hogy már nincs is olyan messze az a nyár, ami már úgy hiányzik nekem így február végén. Mondjuk egy színpompás paradicsom salsa láttán mindenki fel kell, hogy engedjen.

Ízvadászat:

1 avokádó félbevágva, kimagozva, feldarabolva
40 dkg konzerv csicseriborsó leöblítve
1 citrom leve
6 gerezd fokhagyma (3 finomra zúzva, 3 vékonyan felszeletelve)
1 tk mustár
1 tk mustárpor
3 nagy paradicsom apróra felkockázva
1 kis fej lila hagyma finomra vágva
25 dkg királyrák
1/2 csokor petrezselyem felaprítva
1/2 csokor koriander apróra vágva
1 marék bazsalikom felaprítva
1/4 chili felaprítva
1 dl száraz fehér bor
1 ek vaj
Só, frissen őrölt bors
Olívaolaj

Egy késes betétű robotgépbe krémmé turmixolom a csicseriborsót, avokádót, 3 fokhagymával, mustárral és mustárporral valamint 1/2 citrom levével. Sóval borssal ízesítem. A paradicsom salsához összekeverem a paradicsomkockákat a lila hagymával, bazsalikommal, és korianderrel. A másik fél citrom levének a felét rácsavarom a salátára majd alaposan elkeverem, hogy összevegyüljenek az alapanyagok. Egy teflonserpenyőben felolvasztom a vajat, majd magas lángra veszem, és rádobom a rákot, 1-2 perc alatt megpirítom. Közben sózom, borsozom. Megfordítom a rákocskákat, és hozzáöntöm a bor felét. Megvárom míg a bor elfő, majd hozzáöntöm a másik felét is és ekkor beledobom a felszeletelt fokhagymát, chilit, és petrezselymet.További 2 percig folyamatos keverés mellet pirítom a fűszeres rákot, míg a fokhagyma illatosra pirul. Végül rácsavarom a citromot. Az elkészül ételeket kis tálkákba szedve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...