2015. február 16., hétfő

Vöröslencsés tikka masala sütőtökkel és húsgolyókkal

A Steinberger kúra után a fokozatos ízvadászatból, hirtelen átcsaptam egy fűszeres, indiai egzotikus ízdömpingre ezzel a fogással. Itt már biztos, hogy nem a korábbi ingerszegény étkezésemnek tudható be, hogy úgy érzem, hogy ez az egytálétel egy igazi ízorgia. Továbbra is tartom azonban, hogy a rossz szénhidrátok az ellenségeim, ezért ez a fogás is tobzódik az egészséges alapanyagokban, ráadásul még finom is. Bár nálam szigorúbb diétát tartó kolléganőmnél ez már nem ment át a rostán, mert a krémes főzelék ízesítésére használt kókuszkrém kiverte nála a kalóriabarométert, de nagggyon finom:)

Kalóriaszámláló kiakasztáshoz:

30 dkg vörös lencse
40 dkg sütőtök megpucolva, kis kockákra vágva
30 dkg húsgolyó (IKEA húsgolyót használtam)
1 fej vöröshagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma durvára vágva
1 db darabolt paradicsomkonzerv (40 dkg)
1 konzerv kókuszkrém (185 ml)
7 dl  szárnyas alaplé (1 db Knorr házias levesalapból)
1-1 tk garam masala, kurkuma, őrölt kömény
1/2 tk cayenne chili por
Só, bors
1/2 csokor koriander levelei felaprítva
2 ek olaj

Egy fedővel rendelkező serpenyőben, a felforrósított olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzákeverem a  falatnyi kockákra vágott sütőtököt. Rádobom a fokhagymát és a koriander kivételével a fűszereket. Felöntöm a levessel és a paradicsommal. A paradicsomkonzervet kiöblítem 2 dl vízzel és még az is hozzáöntöm. Fedő alatt 10 percig párolom, majd hozzáadom a vörös lencsét, húsgolyókat. Ha kell sózom borsozom, és felöntöm a kókuszkrémmel. További 20 perc alatt, vagy míg meg nem puhul a lencse készre főzöm. A végén megszórom a korianderrel. Esetleg még joghurtot adhatunk mellé és citromkarikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...