Párommal gyakran főzünk együtt, amit nagyon élvezek, viszont a steak magasságában - amit tényleg ő sütött - ért a plágium vádja. Álljon itt tehát feketén fehéren - a személyiségjogi botránoykat elkerülve - hogy ez a spagetti párom gyerekkorából származik és az ő hozományának szerves része, aminek én nagyon örülök, mert alsó hangon 2 tállal ettem ebből az egyszerű de annál nayszerűbb rakott tésztából ahányszor csak nekiültem, szóval ez a tészta a fogyókúrázók réme és nem biztos, hogy a januári nagy fogadkozások idején kéne megosztanom veletek. Viszont gondolnom kell azokra is, akik a tésztaételek elkötelezett hívei és egyszerűen csak egy jót ennének január és év eleje ide vagy oda.
Fogadalmak helyett:
40 dkg champignon gomba vékonyan felszeletelve
700 gr paradicsom passata
2 dl száraz vörösbor
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csomag spagetti
30 dkg trappista lereszelve
2 tk oregáno
1 fej vöröshagyma finomra vágva
1 ek olaj
só, frissen őrölt bors
Egy lefedhető teflon edényben a felmelegített olajon megpirítom a hagymát, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, megszórom oregánóval, majd fedő alatt, lassú tűzön 20-25 perc alatt puhára párolom. Egy másik teflon serpenyőben közepes tűzön felmelegítem a paradicsomsűrítményt, hozzáöntöm a bort, összerottyantom és fokhagymával pici sóval fűszerezem. A tésztát a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően, sós vízben al dentéra főzöm. A leszűrt tésztát összekeverem a párolt gombával. Egy tűzálló tál aljára terítem a paradicsomsűrítmény felét, ráteszem a tésztát, és rásimítom a maradék paradicsomsűrítményt és megszórom vastagon sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben grill funkción 15-20 perc alatt megpirítom rajta a sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése