2015. január 1., csütörtök

Klasszikus melegszendvics

Ugye mindenkinek meg vannak gyerekkorából azok a klasszikus ízek, amiket örömmel fogyaszt szinte bármikor, és amit vég nélkül képes habzsolva magába tömni. Lehet, hogy ezek nem a legkifinomultabb ízek, mégis sokszor hihetetlenül jól tud esni. Párom "szent Grálja", aminek a titkos receptjét kutatja, az az iskolai büfékben kapható húskrémes melegszendvics. Saját bevallása szerint a lenti recept kísértetiesen hasonlít az egykor megszokott ízekre, még ha erős kételyem is van annak kapcsán, hogy a reszelt szerecsendió valaha is az iskolai menzák alapkelléke lett volna, de közel járunk...Ha vannak még kalandos kedvű Percivalok a cybertérben, akik úgy érzik jó úton járnak, ne fogják vissza magukat és osszák meg velem a titkot:)
 
Grál kutatás:
 
20 dkg párizsi
20 dkg főtt füstölt tarja
1,5 dl tejföl plusz még amennyi a krémes állag eléréséhez kell
6 ek ketchup
3 ek mustár
1/2 szerecsendió lereszelve
frissen őrölt bors
4 kemény tojás
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 közepes fej hagyma finomra vágva

A hagymafélék kivételével a hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, majd pépes állagúra daráljuk. A hagymát és a fokhagymát utólag hozzákeverjük a húspéphez és megkenjük vele a kenyérszeleteket ha szeretnénk reszelt trappistával megszórjuk a szendvicsek tetejét és 200 fokos sütőben grill funkcióval 5-10 perc alatt ropogósra pirítjuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...