Még mindig mexikói vacsora és a második mártogatós bemutatása van soron. A jobb alsó sarokra kell fókuszálni, mert ma az avokádókrémről lesz szó. Az avokádóval is úgy vagyok, mint a rukkolával, vagy korábban az olajbogyóval voltam. Egyszerűen nem értettem a körülötte lévő hype-ot és teljesen indokolatlannak tartottam, de mégis csak gyanús volt, hogy ennyi ember nem tévedhet, ezért időről időre nekifutottam az ismerkedésnek, hátha megértem már a befogadására. Az avokádókrémmel pedig idén szilveszterkor sikerült az áttörés Zsófi barátnőmnek köszönhetően. Az ő tálalásában találkoztam ugyanis először végre olyan guacamoléval, ami az addigi szerintem teljesen jellegtelen mártogatósok után végre karakteres ízzel rendelkezett, ráadásul nagyon kellemessel. Hála Zsófinak és a mustárpornak ehhez még új évi fogadalom sem kellett.
Áttörés:
2 avokádó félbevágva, kimagozva
2 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 tk tabasco szósz
1 lime leve
1 kk mutárpor
1 kk koriander
2 ek olívaolaj
1 kk mustár
só
Az avokádó húsát egy kanállal kivájjuk és egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket majd villával alaposan elkeverjük és ízlés szerint sóval ízesítjük. Nachoval kínáljuk, vagy a tortillát is megkenhetjük vele mielőtt mindenféle finomsággal megtöltenénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése