2011. június 1., szerda

Színpompás nyársacskák

Megint eljött a nyár, vagyis helyesbítek, előbb utóbb csak eljön végre, ami azt is jelenti, hogy szívünk szerint egyre kevesebb réteget hordanánk magunkon. Néha télen olyan rétegeket is magunkra gyűjtünk, amitől az egyre forróban perzselő napsugarak dacára sem igazán tudunk megszabadulni. A nyárral együtt ilyenkor beköszönt az ötletes/sanyargató/kecsegtető fogyókúrák ideje. A felsorolt jelzőkből mindenki kiválaszthatja a számára legtesthezállóbb verziót. A tv előtt forrócsokival kucorgó, meghitt romantikus filmhez chipset majszoló korszak után így picit újra kellett gondolnom az étrendünket. Semmi végzetesre nem kell gondolni, de egy ilyenkor legalább a vacsoráinkat igyekszem egészségesre faragni, hátha a pulcsikkal együtt plussz egy két kilótól is levethetünk magunkról. A recept alapja a tavaszi Stahl magazinból származik, kicsit átszabva az én szájízemre.

A fogyás kelékei:

70 dkg csirkemell
1 cukkini
20 dkg apró champignon gomba
20 dkg koktélparadicsom

Hús pác:
2 ek olívaolaj
1/2 citrom leve
1 kk pirospaprika
1/2 kk chili
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk só
2 gerezd zúzott fokhagyma

Zöldség pác:

2 ek olívaolaj 
1 ek mustár
1 ek worcestershire szósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 citrom

Joghurtos mártogatós:

3 dl joghurt
1 csokor snidling
 frissen őrölt bors
A csirkemellet felkockázzuk, a hús pácának hozzávalóit elkeverjük, és hozzáforgatjuk a húshoz. A cukkinit megmossuk újnyi vastagon felkarikázzuk, a gombát megpucoljuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.Összekeverjük a zöldséges pác hozzávalóit, és nyakon öntjük vele a zöldségeket. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fanyársakat vízbe áztatunk (nekem 12 nyársra futotta), és váltakozva felhúzzuk rá a bepácolt húst és a zöldségeket. A nyársakat egymás mellé, sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Felaprított snidlinggel, őrölt borssal fűszerezett joghurttal ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...