2011. június 29., szerda

kolbászból van a saláta

 
A héten nem lenne túl színes bejegyzésekre lehetőségem, ha valóban azt postolnám, amiket eszünk ugyanis a nyárra készülés végstádiumaként tisztítókúrába kezdtünk párommal. Ennek az előfutára volt, hogy a múlt héten igyekeztünk könnyedebb ételeket magunkhoz venni, hogy ne érje komolyabb sokk a szervezetünket. Ennek a könnyed szériának a része volt ez a saláta is, ami számomra egyszerre volt finom és egészséges. A felhasznált kolbász, mert azért próbáltam a lehető legtöbb finomságot elrejteni a saláta levelek árnyékába, még a téli mangalicavágásból származó, tehát ellenőrzötten koleszterinszegény darab.

A kiskertből gyűjtendő:

1 db uborka
1 fej fodros saláta
4 db paradicsom
20 dkg reszelt füstölt sajt (karaván, édámi, vagy trappista)
30 dkg mangalica kolbász
4 dl alacsony zsírtartalmú tejföl
1 zacskó magyaros fűszerkeverék salátához

Ami a nyári konyhában történik:

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Az uborka végeit levágjuk, kidobjuk, majd az uborkát hosszában félbevágva ezt is karikára vágjuk. A saláta megszárított leveleit falatnyi darabokra tépkedjük. A felkarikázott kolbászt egy teflonserpenyőbe megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját. A tejfölbe belekeverjük a fűszerkeveréket. A hozzávalókat egy nagy tálba elkeverjük, a sajttal megszórjuk. A tejfölös öntetből pedig mindenki magának szedhet a tányérjára, hogy a saláta ne töttyedjen össze, ha netalántán maradna, bár erre nem sok esélyt látok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...