2011. június 22., szerda

Vajbabos carbonara

A szénégetőknek anno lehet, hogy kellett az energia, de a hozzám hasonlatos városi puhányoknak nem biztos, hogy a kalóriák maximalizálása a cél, sőt! Leginkább, a hogy is fogalmazzak, téli extráimtól szeretnék megszabadulni. Joggal hördül fel tehát a tömeg, hogyan jutott pont a carbonara az eszembe, ami köztudottan az olasz kétkezi dolgozók, munkájuk során elhasznált energiáját volt hivatva pótolni. Igazából a kilóimról nagyon szívesen, de a finom falatokról annál kelletlenebbül vagyok hajlandó lemondani. Ez a törekvésem vezetett oda, hogy a szénégetők spagettijéből létrehozzam a szírégetők vajbabját.

Cosmopolita alapanyagok:

1 kg vajbab
3 dl tejszín
2 db tojás
20 dkg bacon
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Kalóriabomba hatástalanítása:

A babot megpucoljuk, és 2-3 darabba vágjuk. 2 pohár vízzel, kis lángon 30 perc alatt puhára pároljuk. A parmezánt lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, a petrezselmyet felaprítjuk. A bacont felcsíkozzuk, és egy edényben lefedve a microban 2 perc alatt megpirítjuk. A tojást egy tálban habosra verjük, és összekeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a bacont, sajtot, fokhagymát, petrezselymet. A babról leöntjük a vizet, és leöntjük a tojáshabos, tejszínes keverékkel. Sóval, borssal fűszerezzük, alaposan elkeverjük, egyet rottyantunk rajta, és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...