2011. június 3., péntek

Wokos hús

A recept alapja még mindig a Stahl magazin tavaszi számának diétás részlegéből származik, de itt tényleg eléggé sikerült elszakadnom az eredeti elképzeléstől. Be kell, hogy valljam, hogy nekem még így is kicsit ízetlen lett a végeredmény. Sikerült azonban teljes egy hétig odafigyelni az étkezésünkre. Csak halkan jegyzem meg, hogy a gyereknapra kapott Leonidas praliné elfogyasztását leszámítva számolhatok be az egészséges étkezés sikeres kivitelezéséről. Minden esetre büszkén jelenthetem be, hogy jövő héten némi desszert sorozatos kompenzációra lehet számítani, persze továbbra is szorgalmasan tornázom.

Sportfelszerelés mellett:

40 dkg bélszín felcsíkozva
15 dkg champignon gomba
15 dkg zöldborsó (megpucolva)
1 csokor újhagyma
1 kaliforniai paprika
1 hegyes csípős zöldpaprika
1 csomag rízstészta
 1 ek olaj

Pác:

2 ek szójaszósz, 1 ek nyírfacukor, 2 cm reszelt gyömbér, 1 zúzott gerezd fokhagyma

Futás után:

A pác hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a felcsíkozott húsra. A zöldségeket megmossuk. A paprikákat kicsumázzuk. Az újhagyma zöld szárát levágjuk, és kidobjuk. A gombát megpucoljuk ( én késsel húzom le a héját). A zöldségeket gyufaszál méretűre felvágjuk. A rízstésztát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Egy wokban olajat hevítünk. A húst pár perc alatt, nagy lángon megpirítjuk. A bélszínt félretesszük, és helyére öntjük a zöldségeket. A gombát, borsót, újhagymát, paprikát átpirítjuk. Hozzákeverjük a rízstésztát, és a húst, és alaposan összekeverjük a wokban a hozzávalókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...