2011. június 30., csütörtök

Húsvéti saláta a tavasz finomságaiból

 
Az elnevezés valóban értetlenkedésre adhat okot. Hol van már a tavalyi hó, meg az azt követő húsvét...de annyira tipikusan húsvétkor felbukkanó fimonságokkal turbóztam fel ezt a salátát teljesértékű vacsorává, hogy ez a fantázianév illett rá a legjobban. A saláták után nekem legtöbbször hiányérzetem támad, picit a finom volt, de mikor eszünk már életérzésem támad tőle. Ez a saláta viszont a tojás miatt annyira tartalmas lett, hogy nem merült fel egyyikünkben sem a kérdés, hogy akkor most vacsorázunk is?

Hozzávalók:

20 dkg füstölt sonka
3 db tojás
1 fej fodros saláta
3 db paradicsom
3 db retek
1/2 db kígyóuborka
10 dkg reszelt parmezán

Öntet: 

4 ek olívaolaj
2 ek ecet
6 ek víz
1 zacskó fokhagymás fűszerkeverék 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...