2011. június 24., péntek

Vaddisznó pecsenye

Általában az ilyen egybesült húsoknak meg van a böjtje, csak nálam most a héten kicsit felborult a sorrend, és a böjt résszel kezdtem a szénhidrátmentes ételek formájában. Hétvége felé azért mégiscsak elengedheti magát az ember lánya. Sajnos a kép nem adja vissza, de valami elképesztően finomra sikeredett ez a vaddisznó comb. Se párom, sem édesanyja nem rajonganak a vadételekért, ezért azt hiszem inkább dicséret számba ment, mikor az ebéd végeztével azt mondták, hogy egyáltalán nem lehetett érezni, hogy vadhúsból van.
Hozzávalók:
kb. 3 kg vaddisznó comb csonttal együtt
5 db paradicsom
5 db paprika
3 fej hagyma
1 zacskó vadfűszerkeverék
1 fej fokhagyma
10 dkg bacon
1 kg krumpli

Elkészítés:
A bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát tüskékre szeleteljük. A húst bevagdaljuk, és megtűzdeljük a fokhagymával, és a baconnel. A fűszerkeverékkel alaposan bekenjük a húst, és hűtőbe 1-2 órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A kicsumázott paprikát, a hagymát, és a paradicsomot felkarikázzuk. A krumplit megpucoljuk, és karikára vágjuk. Egy nagy tepsibe középre fektetjük a megtűzdelt combot, és köré halmozzuk az összekevert zöldségeket. Szerencsések ezt römertopfba teszik. 150 fokos sütőben sütjük lefóliázva 2,5 óráig, majd további 30-40 percig 200 fokos sütőben készre pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...