Még diétás lázban égtem, mikor megszületett a recept, bár azért vannak kétségeim, hogy az átalakítást követően mennyire spóroltam a kalóriákkal. A végeredmény minden esetre nagyon finom lett, és könnyen elkészíthető vacsoraként vonult be a repertoárunkba.
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg pulykacomb filé
Bunda:
10 dkg kukoricadara
5 ek szezámmag
1 ek pirospaprika
1 ek morzsolt oregáno
só, bors
2 ek étolaj
A húst 2 cm vastag, fél tenyérnyi korongokra szeletelem, sózom, borsozom. A joghurtot összekeverem a fokhagymával, és a befűszerezett húst beleforgatom a joghurtos pácba, hogy mindenhol érje. 1-2 órára a hűtőbe teszem a bepácolt húst, hogy összeérjenek az ízek. A bunda hozzávalóit egy nagy lapos tálon összekeverem, és a pácnól kivett hústallérokat alaposan megforgatom a magos bundában. Olajjal kikent tepsibe fektetem a bepanírozott húst, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt ropogósra sütöm.
Ez nagyon jól hangzik! Nálam is van egy hasonló recept, de ezt is kipróbálom tuti!
VálaszTörlésMajd érdekelne a visszajelzésed, szerintem nagyon finom. A te verziódra is kíváncsi lennék, hogyan találom meg nálad?
VálaszTörlés