Most láttam csak Bors&Pepper bejegyzését, hogy ő is paradicsomlevesben utazik...tényleg csak most láttam, és nem a mobilrezsón ütöttem össze gyorsan én is egy verziót megirigyelve az ötletet. Úgy látszik nemcsak az állatmentésben pendülünk egy húron, bár ebben az időben elviselnék még több hasonlóságot vele, például a Portugál lakhelyet is bevállalnám nagy duzzogva...De vissza a recepthez, az ötlet egy magazinból származik, ha nem lenne "csak" 30 fok valószínűleg jobban beleégett volna a memóriámba, hogy melyik receptkönyvből eredeztethető, de majd pótlom ezt a hiányosságot, mikor ezt a levest ma este már jól behűtött állapotába kanalazgatom, és visszahűtöm vele felforrt agyvizemet.
Üdvös ha van otthon:
2 db hámozott paradicsom konzerv (2X40 dkg)
2 db kaliforniai paprika (mindegy milyen színű, turmixolás után úgysem a szépségéért szeretjük majd)1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1/2 csomag mexikói fűszerkeverék (Knorr gyorspác)
Só, frissen őrölt bors, 1 db chilipaprika
20 dkg feta
1 csokor friss bazsalikomlevél (tálaláshoz)
1 ek olívaolaj
Pár perc téblábolás a konyhában:
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a kicsumázott paprikákat vékonyan felcsíkozzuk. Egy mély leveses fazékban a felhevített olajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Rátesszük a felcsíkozott paprikát, és megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel. Nagy lángon megpirítjuk a paprikát, folyamatos kavargatás mellett, hogy picit odakapjon. A füstős íz elérése, és nem a tűzoltókkal való ismerkedés a cél, azért ezt érdemes szem előtt tartani. Ezután jöhet a két paradicsomkonzerv, az egész paradicsomokat fakanállal kicsit szétnyomogatjuk. A levest sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a felszeletelt chilipaprikát. Fedő alatt lassú tűzön 10 percig rottyogtatjuk. Utána hozzáöntjük a tejszínt, ha szükséges még fűszerezhetjük, és botmixerrel krémes állígúra sűrítjük be a levest. A végén megszórjuk a felcsíkozott bazsalikommal, és felkockázott feta sajttal. Forrón vagy jól behűtve is fogyazsthatjuk, ez már vérmérséklet kérdése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése