2011. február 4., péntek

Tojáskrém

Nagyon szeretem a hatalmas, laktató reggeliket hétvégén. Rohanós hétköznapokon sajnos nincs idő ilyesmire, mert a maslow piramisban nekem az alvás van elől, és az evés csak utána következik. Így a minden perc számít elv alapján, próbálok minden extra időt alvásra fordítani, és csak egy latte fér bele reggelenként. Ezt aztán hétvégén, bőséges villásreggelivel próbálom kompenzálni. Nem vagyok a felvágottak nagy rajongója, inkább rántottát, frissen sült croissant készítek, de mindennél jobban kedvelem a különböző kencéket. Annyiféle kombinációt lehet ugyanis megalkotni, néhány jól megválasztott, finom alapanyagból, hogy a mozgalmas ízparádétól garantáltan felébredünk. Az sem gond, ha túl jó kencét kevertünk ki, és nem tudunk betelni vele. Hétvégén ugyanis, ha képtelenek lennénk magunknak megálljt parancsolni, és emiatt újra leesne a vércukor szintünk, megengedhető az a luxus, hogy visszabújjunk szundítani egyet.

Hozzávalók:

5 db tojás
1 fej finomra vágott lila hagyma
10 dkg natúr sajtkrém
1 kk mustár
1 kk szardella paszta
1/2 kk őrölt szerecsendió
3 ek tejföl
frissen őrölt bors, 1/4 csokor felaprított kapor

Két alvás között:

Kis lábosban felforralunk vizet, és a tojást 10 perc alatt készre főzzük. A kemény tojást, hideg víz alá tartjuk. Egyrészt, hogy megspóroljuk magunknak a háztartási égési sérülést, másrészt, mert így könnyen elválik a tojáshéj. A tojásokat megpucoljuk, és az összes többi hozzávalóval együtt egy keverőtálba tesszük. Villával a hozzávalókat krémesre törjük, és alaposan elkeverjük, hogy jól összesimuljanak az ízek. Friss kenyérre kenve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...