2011. február 15., kedd

Olasz saláta



Be kell, hogy valljam, hogy a teljes név olasz káposztasaláta lett volna. Azonban nem akartam senkit a káposztával elriasztani ettől a fogástól, ezért lecsaltam a címből. A káposzta ebben a salátában úgy működik, mint egy semleges tészta. Nem kiérezhető az íze, viszont gazdag alapot biztosít, amitől a salátánk akár egy vacsora szerepét is betöltheti, és egyáltalán nem a fogyókúrás, ínséges időkre kell itt gondolni. Bármikor jól jöhet ez a recept, amikor nincs kedvünk olajos lábosokat mosogatni, de egy laktató finom ételre vágynánk. Az, hogy emellett még egészséges, és alacsony kalóriatartalmú lesz a vacsoránk, az már tényleg csak a ráadás.

Hozzávalók:

1 kis fej káposzta (1 kg körüli)
2 dl 12%-os tejföl
2 dl majonéz
30 dkg kemény sajt (trappista, vagy edami)
30 dkg gépsonka (nem szeletelt, mert fel kell majd kockázni)
1 púpos kk oregáno, só, bors

Ami még munka után is belefér:

A káposzta külső levelét leszedjük, a fej káposztát megmossuk. Hajszálvékonyan fellaskázzuk, és a hosszú káposzta csíkokat nagyjából 3-ba vágjuk, hogy falatnyi darabokat kapjunk. Egy nagy tálban besózzuk, és félretesszük. A gépsonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. Ekkorra a káposzta is levet eresztett a sótól, így egy tiszta konyharuhába öntjük, és alaposan kicsavarjuk. A száraz káposztát visszaöntjük a tálba, a sonkával, majonézzel, tejföllel együtt, és befűszerezzük. A Hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd a saláta tetejét elegyengetjük, és beterítjük a reszelt sajttal. Nagyjából 15 perc alatt elkészíthető, elképesztően finom vacsora. Pirítóssal fokozható az élmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...