Nagy nap ez a mai, mivel a boursin elkészítésének titka, egyike a féltve őrzött családi receptjeinknek. Több, mint 20 éves hagyományra tekint vissza, és még Hollandiában szerettük meg. Talán egy családi jó barátunktól származik a recept, akik nagy gourmandok voltak. Ők szoktattak rá totyogós koromban a kaviárra, mialatt rám vigyáztak. Anyu kicsit kétségbe volt esve, hogy így megugrottak a fenntartásom költségei, mire hazakerültem. A boursin, házilag való elkészítése, azonban pont költségcsökkentés céljával jött létre, mivel a boltban kapható francia verzió nem kifejezetten pénztárcakímélő. Elképesztően finom pirítósra kenve, vagy akár előételként, zöldségekhez, mártogatósnak kínálva.
Egyszerű de nagyszerű bevásárlólista:
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 doboz natúr vajkrém
25 dkg juhturó
frissen őrölt bors
Félálomban teendők:
A fokhagymát megpucoljuk. A vajkrémet, juhtúrót egy tálban, villával összekeverjük az összezúzott fokhagymával, és a felaprított petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése