2012. május 23., szerda

Sertésoldalas barbecue szószban

Ez amolyan gombhoz kabátot bejegyzés lesz, mert a körethez készült a hús. Azaz már rég kinéztem magamnak ezt a sárgarépás lencsés köretet, mert még mindig rém egészségesek vagyunk. A lencse miatt malachúsban gondolkodtam, a hentesemnél (mert most már az is van - azért érzitek a fejlődést) gyönyörű húsos oldalas volt, amit imádok, szóval gyorsan összeállt a kép. Annyira jól sikerült a hirtelen felindulásból elkövetett sült, hogy kétszer egymás után elkészült nálunk, ami nagy szó, mert aki az elejétől követi a blogomat (köszi anyu) az tudja, hogy ritkán ismétlem magam.

Hirtelen felindulásból:

1,3 kg sertésoldalas
8 ek ketchup
4 ek szójaszósz
4 ek sör
1 kk erős pista
1 ek worcheister szósz
2 ek olaj
3 zúzott gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors

A sütőt előmelegítem 160 fokra. A pác hozzávalóit elkeverem és bekenem vele a húst. A bepácolt húst tepsibe teszem és lefóliázva 1,5 órán keresztül sütöm, majd grill fokozaton 200 fokon további 15 perc alatt rápirítok az oldalasra, a fóliát levéve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...