2012. május 11., péntek

Mediterrán kuszkusz

Igazából erről a receptről most nem szeretnék hosszasan írni, mindenki legnagyobb örömére:) Csak annyit, hogy bárki nekifoghat, mert ez tényleg az a pár perc alatt elkészíthető étel, amivel másnap "dobozkajaként" fel lehet vágni a munkahelyen. Nekem mondjuk ez sajnos nem sikerült, mert a vacsora után csak egy adag maradt, amit párom le stipi-stopizott. Azért ez sokat mondó...

Dobozba valók:


20 dkg koktélparadicsom félbe vágva
1 nagy padlizsán 1 cm-es karikákra vágva
15 dkg grillcsirke felaprítva (én mellett használtam)
15 dkg félkemény kecskesajt felkockázva
1/2 csokor bazsalikom felaprítva
20 dkg kuszkusz
3 dl zöldségleves-alaplé (Knorr házias)
1/2 citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A kuszkuszt felöntjük a forró zöldségleves-alaplével és lefedve félretesszük, hogy a kuszkusz 10 perc alatt megpuhulhasson. A sütőt grill funkción 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánszeleteket egy tepsibe fektetjük, olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Tegyük be a sütőbe, majd 15 perc után fordítsuk meg, és kenjük be olajjal, valamint fűszerezzük a padlizsánszeletek másik oldalát is, és süssük további 15 percet. A puha kuszkuszhoz keverjük hozzá a bazsalikomot, sajtot, paradicsomot, padlizsánt, és csirkehúst. Az öntethez keverjük el a citromlevet 2 ek olajjal és a fokhagymával, és öntsük le vele a kuszkuszt. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha lehűtjük az ízek még jobban összeérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...