Már megint GoodFood, vagy még mindig GoodFood, nem is tudom, hogy fogalmazzak. A lényeg, hogy nagyon rátaláltam a megfelelő magazinra, amiben mindig van néhány különleges recept, ami számomra valami újat hoz, de nem annyira, hogy a gyűjtögető életmódra kéne berendezkedni és km-eket vándorolni egy egy alapanyagért, miután google barátunk segítségével végre megoldottuk, hogy mi is az amit be kell majd szereznünk. Az tényleg nem a szerkesztők hibája, hogy párom, miközben a bevásárlandók listáját soroltam, háromszor visszakérdezett, mikor elhangzott, hogy rizsecetet kérek a "sarki közértből". Szerintem nem értette, hogy miért hadarok annyira, hogy a különböző hozzávalókat, mint a rizs, ami köret és az ecet, ami ételízesítő szinte egybeolvadva diktálom le neki, de a végeredmény ismeretében, azt hiszem a jövőben már tudni fogja, hogy a rizsecet létező alapanyag így egyben, és nagyon jó dolgokat lehet vele készíteni, pl. ezt a különleges ízvilágú porhanyós lapockát.
Kalandozás:
4 szelet sertéslapocka
1,5 dl rizsecet
4 cm gyömbér (zöldséghámozóval vékony háncsokká forgácsolva)
3 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
1 chilipaprika felkarikázva
12 újhagyma fehér szára (zöld részét díszítéshez használhatjuk)
1 ek szőlőmagolaj
4 ek szójaszósz
0,5 l hús alaplé (nálam Knorr házias levesalap)
Sütőt 160 fokra, légkeveréses funkción felmelegítjük. Egy vas serpenyőben magas lángon felhevítjük a szőlőmagolajat, majd megpirítjuk rajta a hússzeletek mindkét oldalát. A húst a serpenyőből félretesszük egy hőálló tálba, amit alufóliával letakarunk. A serpenyőbe öntsük bele a rizsecetet, erősen fog sisteregni, 1-2 perc kevergetés után öntsük le a húsokat az ecettel, és szórjuk meg a húst a gyömbér, fokhagyma keverékkel, és tegyük a letakart tálat a sütőbe. A serpenyőben pirítsuk meg az újhagymát a chilivel, majd az alaplével felöntve forraljuk be a lét a szójaszósszal. Az újhagymás öntettel locsoljuk meg a sütőben sülő hússzeleteket, majd fólia alatt hagyjuk1,5 óráig lassan porhanyóssá sülni, az utolsó 10-15 percben, a grill fokozatot használva pirítsuk meg a húsok tetejét. Mi rizzsel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése