2012. május 22., kedd

Kecskesajtos pastry serrano sonkával és lilahagyma chutneyval

Egy újabb GoodFood-os gyöngyszem. Kezdem elszégyellni magam, hogy amióta megjelent ez a magazin szerény kis hazánkban is, azóta kicsit visszaesett a saját kitalálású receptjeim száma. Ennek csupán az az oka, hogy eddig úgymond rá voltam szorulva az ötletelésre, mert nem volt  a környékemen olyan kész ötlet, aminél ne éreztem volna valami hiányosságot, illetve azt, hogy na tudok én ennél sokkal jobbat. Az a helyzet, hogy a GoodFod-os recepteket azonban annyira rám szabták, hogy feleslegessé válik az ez irányú energiabefektetésem. Gyorsan elkészíthető, igényes alapanyagok újszerű kombinációja ez is, ami még egészséges is, és nagggyon finom.Van valakinek ötlete, hogy hol élhetem ki a jövőben a kreativitásom?!

Más gondolatát követő tetteim:

5 fej lilahagyma vékonyan felszeletelve
0,5 kg leveles tészta
8 szelet feketeerdő sonka (félbe tépve)
40 dkg gomba felszeletelve (szár nélkül)
20 dkg natúr kecskesajt felkarikázva (én soignon márkájút használtam, ami olyan mintha egy kecske-camambert lenne, a sajt belseje lágy, viszont egy keményebb kéreg veszi körül, szerint sütéshez ideális, mert nem folyik szét)
2 ek friss kakukkfű feldarabolva
4 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
2 ek barnacukor
só, bors

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, légkeveréses fokozaton. Egy serpenyőben lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk a cukrot, majd 2 olajat adunk hozzá, amin kb. 10 perc alatt puhára sütjük a lilahagymát.Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, ecet, kakukkfű) és további 5 perc alatt készre pároljuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral é nyújtsuk ki rajta a levelestésztát. A tésztát szurkáljuk meg villával, majd kenjük be a lilahagyma chutneyval. Terítsük be a sonka szeletekkel, majd oszlassuk el rajta a gombát és locsoljuk meg a maradék olajjal. Fedjük be a sajttal, sózzuk, borsozzuk, majd 30 perc alatt süssük készre a sütőben. Mi madársalátával ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...