2012. február 14., kedd

Pikáns krumplisaláta pisztráng filével

Már régóta piszkozatként várakozik ez a recept, hogy végre postolásra kerüljön. Még szerencse, hogy a képek nem romlandók, mert ez a saláta is a karácsonyi  menü részeként került terítékre, ami ugyebár tartozzon is az ember lánya bármelyik felekezethez, nem a múlt héten volt már...Hozzá kell tennem azért, hogy igen méltatlanul nem került sor a krumplisaláta publikálására, mert tényleg nagyon finom. Bárkinek csak ajánlani tudom, ha vendégek jönnek, akiknek valami különlegessel szeretnétek kedveskedni, hideg előételnek, ahogy nálam szolgált, vagy akár tartalmas köretnek halas főétel mellé.

Beszerzendő:
10 dkg zöld olajbogyó
5 dkg kapribogyó
15 dkg közepes méretű csemegeuborka
0,7 kg krumpli
1 nagyobb db füstölt pisztráng (kb. 35 dkg)
Öntethez:
2 dl majonéz
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 citrom kifacsart leve
frissen őrölt bors

A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.Az olajbogyót vékonyan felkarikázzuk, a kaprit apróra vágjuk, a csemegeuborkát finomra daraboljuk. A pisztráng bőrét lehúzzuk, kifélézzük, és a hal húsát falatnyi csíkokra szeleteljük. Az öntet hozzávalóit elkeverjük és összeforgatjuk a feldarabolt hozzávalókkal. A hal húsát a saláta tetejére halmozzuk, kaporral, citrom szeletekkel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...