2012. február 16., csütörtök

Almás krémes

Mostanában a fogyókúra jegyében minden hétvégén süteményt sütök. Hogy mi köze ennek a fogyókúrámhoz, hát nem sok, hacsak az nem, hogy nem sokat lendít rajta. Mondjuk most kivételesen nem teljesen okolhatom magam, mert egész bűnszövetkezet jött létre a bűnbe vivésemre. Először kolléganőm állított be a héten a Beleznay Tamás féle almás krémessel, amire már régóta csorgatom a nyálam, aztán anyukám kezdett el a szombati családi vacsora előtt duruzsolni, hogy azért már csak illene a két féle főételt valami jó fajta házi sütivel lezárni, hát röviden így adtam be a derekam, ami alatt egyre méretesebb testrészek gyülekeznek, hogy mi is tegyünk egy próbát a nagy chef receptjével, amin azért itt ott módosítottunk kissé...

Tészta:
10 dkg vaj
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 púpos ek zsír

Almás töltelékhez:

1,5 kg alma finomra reszelve (a meghámozott almák magházát eltávolítjuk, a cikkeket krumplireszelőn lereszeljük)
1 kk fahéj
12 dkg cukor

Krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
0,4 l tej
1 dcl tejszín
2 csomag vaníliáscukor
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj

A derék elvesztéséhez vezető út: 

A lisztet a sütőporral, cukorral, vajjal és a zsírral elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és linzertésztát gyúrunk. A tésztát 1-2 ek tejföllel lazíthatjuk, ha nem állna össze. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és a bucikat egyenként, meglisztezett zsírpapíron egyforma téglalap alakú, 0.5 cm vékony lapokra nyújtjuk. A lapokat 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt világos színűre sütjük. Ezalatt a reszelt almát összekeverjük a cukorral, fahéjjal és egy fedeles edényben kb. 30 perc alatt, kis lángon megpároljuk. A kihűlt almareszeléket egy vastag szövésű szűrőn lecsepegtetjük, hogy aleve ne áztassa el a vékony tésztalapokat. A pudingporból a cukorral és a tejjel állandó keverés mellett, lassú tűzön pudingot főzünk. A krémet lehűtjük és a vajat darabonként hozzákeverjük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a pudinggal. Az első lapon egyenletesen elosztjuk az almát, lefedjük a következő lappal, amin szétsimítjuk a vaníliás krémet, majd lefedjük az utolsó lappal,amit vastagon porcukorral meghintünk. 2-3 órát hűtőben pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...