2012. február 20., hétfő

Elsajtoltam



40 dkg spenót
40 dkg csirkemel filé
10 dkg bacon
50 dkg tészta
10 dkg reszelt trappista
15 dkg kéksajt
5 dkg reszelt parmezán
2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
1 db tojás
1 ek vaj
1 zúzott gerezd fokhagyma
szerecsendió, só, bors



A tésztának felteszek egy kk sóval vizet főzni. Egy lefedhető serpenyőben megolvasztom a vajat és ráteszem a spenótot. Mialatt a spenót a lassú tűzön felolvad, a csirkét felcsíkozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy lefedhető műanyag edényben a lisztet elkeverem a reszelt parmezánnal, egy tányérban felverem a tojást és hozzákeverek 1 dl tejszínt. A csirkecsíkokat először megforgatom a tojásban, majd lecsepegtetve belehempergetem a lisztes parmezánba. Egy serpenyőbe kisütöm a bacont, mikor ropogósra sült kiszedem egy tálra és félreteszem. A baconből kisült zsíron megsütöm a csirkecsíkokat. A sajtos tojásos bundától finom roppanós kéreg sül a húscsíkok köré. A felolvadt spenótot fellazítom tejszínnel, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítem. A kéksajtot felkockázom és elkeverem a spenóttal. A hús panírozásából visszamaradt tojásos tejszínt is hozzáöntöm. A tojás jól besűríti a spenótos szószt.A kifőtt tésztát elkeverem a spenóttal. A bacont felfűzöm kis fanyársakra. A tésztát roppanós csirkecsíkokkal, sajttal megszórva kínálom, és mellé teszek egy egy bacon nyársat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...