2014. november 8., szombat

Sütőtökös muffin zsályás kecskesajttal töltve


Eső után köpönyeg ez a recept, mert a halloweeni buli előtt kellet volna postolni, de végülis tart még a sütőtök szezon, vagy más nézőpontból nézve akár posthumus receptnek is tekinthetjük. Ez a magyarázat még bele is fér a halloween hangulatába...A jó hír, hogy a faragni való takarmánytökkel szemben a sütőtök még hozzáférhető és javában tart a szezon. Így aki szereti a sütőtököt, az lehet még így is megbocsájtja nekem a kecskesajt zsálya és sütőtök kombinációjának ötletéért cserébe ezt a kis csúztatást.

Halloween partyra meghívót kaptak:
Muffin:
30 dkg liszt
1 tojás
1 kk só
1 csomag sütőpor
2,5 dl tojás
4 ek olaj
Töltelék:
40 dkg sütőtök
2 chili vékonya felszeletelve
1 ek szárított zsálya apróra vágva
1 kk őrölt rozmaring
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kecskesajt (én félkemény brie-t használtam)

A sütőt légkeveréses módon 180 fokra előmelegítem. A sütőtököt felszeletelem, a szeleteket bekenem chilis olajjal, bedörzsölöm őrölt rozmaringgal, füstölt sóval, majd tepsibe rendezem és 3 gerezd fokhagymagerezd társaságában sütőben 30 perc alatt készre sütöm.  A megsült szeletek héját levágom, a sütőtök húsát felkockázom, majd összekeverem a szintén apró kockára vágott kecskesajttal. Hozzáforgatom a fűszereket, (chili, héjából kinyomott fokhagyma, zsálya). A muffin hozzávalóit konyhai robotgéppel egy nagy tálban simára keverem. A muffin formát kis papírkosárkákkal kibélelem, és mindegyik kosárkába 1-1 ek-t teszek a tésztából, majd 1 ek-t a sütőtökös töltelékből. Nagyjából 1-1,5 evőkanál tésztát csorgatok a töltelék tetejére, hogy mindenhol bevonja  és körbeölelje a tészta a sütőtökös masszát. A formák nagyjából 3/4-ig legyenek megtöltve, mert a sütőpor miatt eléggé meg fog emelkedni a muffin. Végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...