Az a helyzet, hogy erről a receptről tényleg csak superlativusokban lehet beszélni és így, hogy nem az én receptem, hanem egy az egyben Good foodos találmány mégcsak nem is visszatetsző öntömjénezés, hanem teljesen legálisan ömlenghetek lelkiismeretfurdalás nélkül. Ez tényleg olyan recept, ami végeredmény szempontjából ránézésre elismerő pillantásokat vált ki pl. kollégákból amikor ebédidőben nálam ez kerül elő a dobozból, de én tudom, hogy konkrétan 20 perc alatt, minden különösebb erőfeszítés nélkül állítottam elő előző este munka után. Plussz kulisszatitok, hogy Kaplony még extra programot is biztosított haza érésem után, hát, hogy is lehetne megfogalmazni egy ételekkel foglalkozó oldalon a kutyám által biztosított kreatív esti programot....mondjuk laza asszociációként a post témájához kapcsolódva maradjunk annyiban, hogy hellyel közzel összefüggésbe hozható a kolbásszal...A lényeg, hogy a kis tacskónak hála még rövidebb időm volt a vacsora elkészítésére, közvetlenül azután, hogy megjártam a szőnyeggel a közeli tisztítót
Baleset esetén értesítendő:
40 dkg puha kolbász (én tóalmási csipőst használtam ez régóta favorit nálunk)
2 kk majoranna
1 kk oregánó
1 kk kakukkfű
300 ml csípős paradicsomos salsa szósz
1 felvert tojás
375 gr leveles tészta felengedve
2x 40 dkg babkonzerv leszűrve leöblitve
1 konzerv darabolt paradicsom (40 dkg)
1 zöld chili vékonyan felkarikázva
A sütőt 180 fokra melegítsük elő légkeveréses módon. Konyhai késes robotgéppel keverjük össze a felkarikázott kolbászt, a zöldfűszereket, a tojás és a salsa felét pépesre. A leveles tésztát nyújtsuk ki és a hosszabbik oldalon, a téglalap alakú tészta egyik felébe oszlassuk el a kolbászos tölteléket, a tészta szélétől 2 újnyi távolságra. A tészta széleit kenjük be tojással, és hajtsuk rá a tészta másik felét a töltelékre úgy, hogy a tészta szélei pontosan fedják egymást. Ezután a tészta széleit villával nyomkodjuk össze és a kolbászos batyú tetejét kenjük meg a maradék tojással és 4-5 helyen egyenlőre távolságra vágjuk be éles késsel. A sütőben 40 perc alatt süssük ropogósra, míg a tészta teteje szép fényesre sül. Eközben egy teflonserpenyőbe öntsük bele a babot, darabolt paradicsomot, salsát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd fedő alatt lassú tűzön főzzük 20 percig. A babot a karikára vágott chilivel szórjuk meg, és a 2 újnyi vastagon felszeletelt kolbászos haséval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése