Remélem mindenkit sikerült összezavarni ezzel a címmel, viszont a recepthez igazán nem kell majd sok figyelem, mert amennyire ijesztően hangozhat elsőre, annyira egyszerű a valóságban a házi kenyérsütés. Most ez igazi álszent manager mondat volt a részemről, mert én nem folytam bele a kenyérsütés operatív tevékenységébe, viszont a fenti kép a bizonyíték arra, hogy milyen ügyesen választom ki a csapatomban dolgozókat és szuper módon gazdálkodom az erőforrásokkal majd sztárolom magam egy bekezdés hosszan, miközben az én egyetlenem házilag sütött kenyeret készít. Ez azért nem semmi...Visszatérve a címhez, azért vendégségben, mert a párom receptje a mai bejegyzésem vendégszereplője, így kivételesen nem az én receptem/főztöm kerül fel a blogra, a kenyér viszont szintén különleges, mivel nem boltból vásárolt, hanem egy házilag, válogatott alapanyagokból készült, mennyeien ropogós, imádnivalóan langyos cipó.
Execution:
500 gr 00-as liszt
15 gr élesztő
3 dl víz
2 tk só
1 tk porcukor
3 ek olívaolaj
1 tojás sárgája
A langyos víz felébe, feloldjuk a porcukrot, és elmorzsoljuk az élesztőt, majd 10 percig félretesszük, hogy felfusson. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd kézzel egy kis gödröt alakítunk ki a liszt közepébe és beleszórjuk a sót, olívaolajat, a víz másik felét és a felfuttatott élesztőt. Kézzel elkeverjük, majd összegyúrjuk a tésztát, ha túl kemény akkor 2 ek vizet adjunk még hozzá. Meleg helyen tiszta konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük, majd alaposan újra átgyúrjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a már cipó formájúra gyúrt tésztát. Újabb 1 óráig kelesztjük majd éles késsel egy 0,5 cm mély keresztet vágunk a kenyér tetejére, tojássárgájával megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses módon) 30-35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése