2012. június 15., péntek

Polenta pizza

Megszakítva a családi receptek sorozatát, most visszatérek a Good Food magazinból származó ötletes, gyorsan elkészíthető, "miért is nem nekem jutott ez eszembe, mikor olyan kézenfekvő" típusú recept megosztásához. A feltétet természetesen számtalan féleképp lehet változtatni ízlés szerint. Tulajdonképpen olyan mint egy pizza, csak garantált, hogy a tésztával nem fogunk felsülni. Azon kívül, hogy megfőzzük a polentát, vagy kevésbé fancy néven a puliszkát, már csak rá kell szórni a többi hozzávalót a tetejére és mehet is a sütőbe. Azalatt a 15 perc alatt míg szép, ropogósra nem pirul a teteje pedig kiülhetünk egy pohár fehérborral megünnepelni magunkat, hogy megint milyen ügyesek voltunk, hogy a munkából hazaérve még arra is maradt energiánk, hogy egy ilyen vacsorát rittyentsünk.

Ami nem az én ötletem:

20 dkg kukoricadara
10 dkg parmezán reszelve
2 zacskó mozzarella vékonyan felszeletelve
10 dkg asztalt paradicsom
30 dkg brokkoli rózsáira szedve
1 gerezd fokhagyma
0,5 kk chili pehely
0,75 l zöldségleves alaplé
1 csomag csípős grill kolbász felkarikázva

Egy lábosban felforraljuk a zöldséges alaplevet és fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön, 10-15 perc folyamatos kevergetés mellett besűrűsödik a polenta, a végén hozzákeverjük a parmezán felét. Egy lábos sós forró vízben 2 perc alatt roppanósra főzzük a brokkoli rózsákat, majd gyorsan jeges vízbe mártjuk őket, hogy megőrizzék harsány, zöld színűket. A sütőt 170 fokra előmelegítjük (légkeveréses funkción). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráöntjük a közepére a polentát, amit széles fakanállal kör alakban elsimítunk. A tetejét befedjük mozzarella szeletekkel, és egyenletesen szétterítjük a fokhagyma szeletkéket. Rászórjuk az aszalt paradicsomokat, brokkolit, és kolbászkarikákat. Meghintjük a maradék parmezánnal és chili porral és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept!!! Most azonnal nekiállnék és megcsinálnám, annyira jól hangzik és annyira finom lehet! Remek:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jó volt, én már a folytatáson gondolkodom tonhalas verzió, vagy spenótos ricottás. Ha kipróbáltad feltétlenül oszd meg a tapasztalataidat! Ja, és a legjobb, hogy nagyon hamar kész van

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...