Ha már a cím ilyen hosszúra sikeredett, akkor legyen a bevezető rövid. Korábban is ismertem a kuszkusz nevezetű köretet, de mostanra igen megkedveltem, mert elképesztően gyorsan elkészül, ráadásul nagyon sokféleképpen felhasználható. Korábban már postoltam egy kuszkusszal készült receptet, ha úgy tetszik ez most a 2.0-ás verzió, mert egyrészt rák is belekeveredett a történetbe, másrészt az egészet füstös ízű sült paprikába töltöttem. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy osztatlan sikert aratott barátaink körében. Ja és ne ijesszen el senkit a hozzávalók hosszú listája, mert a komoly bevásárlólistát kompenzálja a gyors elkészítési idő, na meg maga az étel:)
Berber belevalók (6 fős törzsre):
10 dkg kuszkusz
1,2 dl zöldségleves alaplé
5 dkg fekete olajbogyó felkarikázva
5 dkg aszalt paradicsom apró kockára vágva
1 marék friss bazsalikom felaprítva
3 db kaliforniai paprika (kicsumázva félbevágva)
20 dkg mozzarella ( a fele felkockázva, a maradék vékonyan felszeletelve)
5 dkg feta sajt felkockázva
0,5 dl száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
1/4 kk őrölt chili
0,5 kg garnéla (héj nélkül kevesebb lesz)
1 ek vaj
1/2 citrom leve
1 ek extraszűz olívaolaj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mikóban süssük meg a paprikákat 5 perc alatt, míg kicsit megpuhul. A kuszkuszt öntsük fel a forró alaplével, majd lefedve 10 perc alatt hagyjuk megpuhulni. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd futtassuk meg rajta a fokhagymát és chilit. Mikor a fokhagyma már illatosra pirult, adjuk hozzá a megpucolt rákot és magas lángon fehérre sütjük pár perc alatt. Felöntjük a borral, elkeverjük és hozzáadjuk a kuszkuszhoz, belekeverjük még az aszalt paradicsomot, felkockázott fetát, mozzarellát, olajbogyót és bazsalikomot. A kuszkuszos tölteléket beletöltjük a paprikába és a tetejére egy egy szelet mozzarellát fektetünk. A paprikákat egy tepsiben a sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése