Gondolkodtam, hogy le merjem e írni a bifszteket így magyarosan, de ez a tatár recept annyira mesze áll a tradicionális elődtől, mint a magyaros írásmód a tatár beefsteak elnevezéstől, szóval talán mégiscsak így leszek a legkonzekvensebb. Nálunk anyu a mestere a tatárbifsztek elkészítésének, és már egész kicsi koromtól kezdve nagy kedvenc volt a családban. Aztán egy napon szembesítettek a szomorú valósággal, hogy ez bizony nyers hús, na de addigra már annyira megszerettem, hogy ez az információ nem tántoríthatott el.
Ahogy anyu készíti:
0,5 kg Marhahátszín kétszer átdarálva
2 nagy fej hagyma nagyon finomra aprítva
2 ek worcheister szósz
3 ek piros arany
3 ek ketchup
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek konyak
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors, só ízlés szerint
1 ek mustár
10 dkg vaj (nem margarin!)
1 kk erős pista
A hozzávalókat elkeverjük, néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.
0,5 kg Marhahátszín kétszer átdarálva
2 nagy fej hagyma nagyon finomra aprítva
2 ek worcheister szósz
3 ek piros arany
3 ek ketchup
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek konyak
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors, só ízlés szerint
1 ek mustár
10 dkg vaj (nem margarin!)
1 kk erős pista
A hozzávalókat elkeverjük, néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.
Nálunk a tatárbifszteket kizárólag apukám készíti, most szándékozom leírni a receptet, hogy közkinccsé tudjam tenni. Imádjuk! Szerintem hasonló, mint az anyukád által késíztett változat, de worchester szósz és konyak biztosan nincs benne. Egyszer megkóstolnám anyukád verzióját is:)
VálaszTörlésAz biztos, hogy ez vérbeli pasis kaja, szóval nagyon kíváncsian várom papád verzióját, majd checkolom a blogod ;)
VálaszTörlés