2012. június 23., szombat

Fehércsokis eper torta

A legjobbakkal is előfordul, hogy legyenek akármilyen gyakorlottak, mégis ráfutnak néhány olyan receptre, amit vagy egyáltalán nem, vagy legalábbis nem úgy kellett volna kipróbálni, ahogy azt egy receptújság szerkesztője kigondolta  a klaviatúra árnyékában. Ez szerencsére a második kategória, azaz nagyon finom volt, de állagra köszönőviszonyban sem volt az eredeti elképzeléshez, azaz érdemes megcsinálni, de az eredeti receptet erős szkepticizmussal kell kezelni és saját tapasztalat alapján tovább fejleszteni. Amilyen öntelt/magabiztos/laza/könnyelmű - a megfelelő rész aláhúzandó - vagyok, ezt a "tortát" egy baráti vacsora khm, hogy is mondjam megkoronázásául szántam...egyetlen szerencsém, hogy tényleg BARÁTI vacsora volt, így a meghívottak kedvesen hol a terítőről, hol a tortaformából próbálták rohamtempóban kikanalazni a krémet, mielőtt szétfolyt volna beterítve az ünnepi asztalt, ami így a végére cseppet sem volt ünnepi, hanem inkább hasonlított egy 6 éves kislány babazsúrjának a terítékére, ahol rózsaszín pöttyös/foltos/pacás terítővel akarták feldobni a hangulatot...

 Bakiparádé:

 20 dkg Hobbit keksz ledarálva, vagy, ha nem vagyunk Gyűrűk Ura rajongók (vagy győri zabfalatok)
75 g olvasztott vaj
40 dkg fehér csoki felolvasztva (25 g díszítéshez félretéve)
40 dkg eper összeturmixolva (6 szem díszítéshez félretéve)
30 dkg philadelphia sajtkrém
20 ml tejszín 
amit legközelebb beletennék lapzselatin 

A darált kekszet elkeverjük a vajjal, míg gyúrható massza nem lesz, majd egyenletesen szétterítjük egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformában. Tegyük be  a hűtőbe 30 percre. Az epret a sajtkrémmel verjük fel konyhai robotgéppel sima habos krémmé, a kihűlt fehér csokit hozzáadagolva verjük tovább. Amit nem csináltam de kellett volna: A tejszínt a zselatin csomagolásán feltüntettek szerint elkészítjük és hozzákeverjük az epres sajtkrémhez. Öntsük a kekszlap tetejére és egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőben, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a félretett epreket vágjuk félbe, és rendezzük el a torta tetején, a maradék csokit olvasszuk meg és csorgassuk a tortára. Ha szerencsétek van a tiétek nem úgy néz ki mint egy pornóforgatás ünnepi tortája....Ha sikerült tökélyre fejlesztenem a tortát feltétlenül beszámolók róla. Zselatin nélkül (ahogy az eredeti recept szól) max pohárkrémnek tudom elképzelni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...