2012. június 26., kedd

Epres zöldsaláta grillezett kecskesajttal

Sorra húzzák le a gasztroblogok a rolót. A nagy hőségre hivatkozva többen kitették a "technikai okból zárva táblát". Kisebb nagyobb megszakításokkal azért én igyekszem hősiesen kitartani. Erre a legjobb módszer az "étterem" és a "saláta" kategóriák alatt futó bejegyzések szaporítása. Ebbe a salátába aztán tényleg találkozik a nyár összes friss íze és vidám színkavalkádban sincs hiány. Én a kecskesajt miatt még egy fehér habzóbort is beszereztem a Sarki fűszeresnél, de ez már igazán egy másik bejegyzés témája lesz.
A strandra vezető út (1 adag):

pár szem eper cm-es szeletere vágva
6 saláta levél felcsíkozva
1 marék rukkola
2 szelet kecsketejből készült brie
pirított darált dió durvára darabolva

kis marék bazsalikom felaprítva
1/2 kk frissen őrölt bors
extra szűz olívaolaj
balzsamecet

Egy grillserpenyőben megpirítjuk a sajt mindkét oldalát. A fűszerkéreghez elkeverjük a bazsalikomot a borssal, és a sajt oldalát beleforgatjuk. A saláta hozzávalóit összekeverjük, a tetejére ültetjük a sajtot és ízlés szerint megöntözzük pár csepp balzsamecettel és olívaolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...