2012. június 28., csütörtök

Tonhalsaláta ropogós cukkíni korongokkal

Nem voltam lusta mosogatni csak úgy gondoltam, hogy jól fog mutatni a képen, ha a salátához felhasznált tonhal konzervében tálalom a fogást. A kitalált recept alap, de bárki kedve szerint személyre szabhatja - nem mintha bárkit figyelne a gondolatrendőrség, ha bármelyik receptemet nem szó szerint veszi át...- igazából ezt csak azért szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a kitalációm jól variálható. Én egy gyorsan elkészíthető, könnyű, fogyókúrás vacsorát szerettem volna, de kevéssé gazdagon köretként, vagy kicsit feldúsítva főételnek, vagy ha vegetáriánus vendégük jön gyors, kiegészítő fogásnak is ideális. Ja és igazi munkahelyre való dobozkaja, már ha viszünk rágót is...

Ha nagyon fogyókúrásra akarjuk 4 főre, na jó igazából csak 2:

4 cukkini felkarikázva (kb. 70 dkg)
10 dkg túró (helyette lehetne feta)
10 dkg tonhal (konzerv)
1 ág rozmaring levelei felaprítva
kis marék bazsalikom felaprítva
1/2 kk frissen őrölt bors
2 db csili paprika (kimagozva) felaprítva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
0,5 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
1 csokor petrezselyem felaprítva
só ízlés szerint

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat összekeverjük a rozmaringgal, bazsalikommal, borssal, csilivel és beleforgatjuk a pácba a cukkini szeleteket. Egy tepsiben szétterítjük a fűszeres cukkinit, megsózzuk és 30 perc alatt a sütőben ropogósra sütjük, úgy, hogy félidőben átforgatjuk a cukkini szeleteket. Megvárjuk míg a sült cukkini langyosra hűl, majd ráfacsarjuk a citrom levét, megszórjuk petrezselyemmel,rámorzsoljuk a túrót, tonhaldarabkákat. Langyosan vagy hidegen fogyasszuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...