2012. március 2., péntek

Zaftos sertésflekken roppanós salátával

Most már tényleg itt az ideje a sok rosszalkodós, édesség evés után, hogy ne csak beszéljek róla,de postoljak is valamit, ami legalább haloványan utal a tudatos étkezésre. Bár csokit enni is teljesen tudatosan eszem, és a tálcányi almás krémest sem a hipotalamuszom tüntette el...Szóval nem rosszalkodom ám egyfolytában. Nálam minden fogyókúráznak számít, ahol a hús mellett nem a hagyományos köretek találhatóak meg. Sajátos ideológiámnak köszönhetően nálam a sertésflekken is belefér tehát az egészséges ételek kategóriájába, pláne így, hogy salátával ettük.

Bűnbánó kellékek:

40 dkg csontos sertéstarja újnyi szeletekre vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 ek magos dijoni mustár
1 dl sör
3 ek olivaolaj
só, bors
olaj a sütéshez

Salátaöntet:

1 ek dijoni mustár
1 tk szardellapaszta
1/2 citrom átszűrt leve
3 ek olivaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors

A  hússzeleteket a fokhagymával bedörzsöljük. Egy mély tálban az olajat, sört, mustárt elkeverjük és a húst beleforgatjuk a pácba, hogy mindenhol érje. Kb. 1 órán keresztül pácoljuk a húst. salátához a zöldségeket felvágjuk. A salátaöntet hozzávalóit elkeverjük. A bepácolt húst, felhevített olajon egy serpenyőben kisütjük, oldalanként 5-6 perc alatt. A sült húsokat egy tálra szedjük, sóval, borssal fűszerezzük és 1-2 percre letakarjuk, hogy a saját gőzében puhuljon kicsit. Nincs más dolgunk, mint tálalni a salátával. Én a salátaöntetet mindig külön készítem az asztalra, ha esetleg túlbecsültem volna a kapacitásunkat, ha nem öntjük le öntettel a salátát, akár másnap is friss roppanós marad a hűtőben tárolva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...