2012. március 6., kedd

Kukoricakrémleves gazdagon

Nagyon úgy néz ki, hogy végre beköszöntött a tavasz!!! A szervezetem ennek örömére úgy döntött, hogy amolyan télbúcsúztatóként még egyszer jól meg kéne fázni. A legújabb, hogy ilyenkor csak levesre vágyom. Múltkori megfázásom alkalmával a környékbeli éttermek kínálatára kellett hagyatkoznom, ami nem volt rossz, de abból, hogy most nem kívántam ezt megismételni talán sejthető, hogy azért nem a legtökéletesebb megoldás. Egyébként is leginkább valamilyen krémlevesre vágytam volna, ami pont annyi energiabefektetés mint elbaktatni egy étterembe, de mégiscsak csábítóbb végeredménnyel kecsegtet, így hát rövid töprengés után belevágtam és ez főtt ki belőle.
Recept nélkül kapató:

2 konzerv kukorica (2x285 g)
1 piros kaliforniai paprika felkockázva
2 tömlős natúr sajtkrém (2x10dkg)
2 dl főzőtejszín
1/2 csokor újhagyma szárával együtt, vékonyan felkarikázva
1 fej hagyma finomra vágva
30 dkg csirkemell filé
1 db húsleves kocka
2 chili paprika (az egyiket kimagoztam)
2 ek Knorr mexikói villámpác
2 ek étolaj

Egy fazékban az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát és az egyik felaprított chilit. A húst falatnyi falatokra vágjuk és a mexikói fűszerkeverékkel meghintjük. A csirkét megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát is. 5 perc alatt a fazékban összepirítjuk a hozzávalókat, majd kiszedjük őket és egy tálra félretesszük. A fazékba öntünk 1,5 konzerv kukoricát, felöntjük 2 liter vízzel és hozzáadunk egy húsleveskockát. Lassú tűzön, kb. 30 perc alatt felforraljuk, felöntjük tejszínnel, hozzányomjuk a sajtkrémet és botmixerrel összepürésítjük. A felkarikázott újhagymát, a 1/2 konzerv kukoricát, az előzetesen megpirított paprikát, húst óvatosan visszatesszük a levesbe és ízesítjük a maradék chilivel. A levesbetéttel feldúsított krémlevest összeforraljuk és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...