2011. május 4., szerda

Spagetti all'amatriciana all'adrienn

Ez a recept szintén egy éttermi élményből táplálkozik. Volt egy igencsak elhagyatottnak tűnő hely a lakásunktól nagyjából 5 percre, kocsival. Minimalista, nagyon trendi épület, amiben egy olasz bútorkereskedés, és egy étterem kapott helyet. Minden nap előtte megyünk el, de én még ott mozgást nem nagyon láttam, ezért úgy éreztem, hogy nem kifejezetten profitorientált vállalkozásról van szó. Legalábbis a tulajnak nem ez a fő jövedelemforrása, inkább a könyvelésének egyensúlya miatt tartja fenn évek óta. Ilyen előítéletekkel talán érthető, hogy sokáig nem mentünk be, hogy kipróbáljuk a helyet. Egy nagyon kimerítő, elhúzódó munkanap, gyötrő éhséggel párosulva, meggyőzött minket arról, hogy ideje félre tenni az előítéleteinket. Határozottan állíthatom, hogy nem bántuk meg! Itt ettem először amatricanat, vagy leginkább egyik fajtáját, amit azóta előszeretettel készítek itthon is, mert pont annyi idő alatt készül el, mint amíg kihoznák a rendelésünket, és nem azért mert lassú a kiszolgálás, hanem, mert ez is a gyorsan elkészíthető, ízletes favoritjaim egyike.

Hozzávalók:

20 dkg bacon
2 db hámozott paradicsom konzerv (2*40 dkg)
2 dl tejszín 
1 db natúr tejszínes krémsajt (10 dkg)
10 dkg jalapeno paprika (üvegben kapható, karikára szeletelve)
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg peccorino sajt
1 ek olivaolaj
1 csomag spagetti tészta
bors

Elkészítés:

A tésztához egy nagy lábosban vizet forralunk. Ha felforrt a víz, a tésztát kifőzzük. Egy nagy teflon serpenyőben a felcsíkozott bacon szalonnát megpirítjuk. Mikor a zsír kisült belőle, hozzátesszük a vékonyan felkarikázott jalapenot, és a zúzott fokhagymát. A fokhagymát illatosra pirítjuk. Ezután felöntjük a konzerv paradicsommal, tejszínnel, és a krémsajtot is hozzányomkodjuk.  A fakanállal szétnyomkodjuk a paradicsomdarabokat, és addig kevergetjük a szószt míg a krémsajt elolvad. A peccorinot lereszeljük (használhatunk helyette parmezánt is), és a sajt felét a szószhoz keverjük. A mártást a felaprított petrezselyemmel, frissen őrölt borssal ízesítjük, összerottyantjuk, és a kifőzött tésztához keverjük. A reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...