2011. május 18., szerda

Pikáns mediterrán krumplisaláta

A nyár sajnos nem érkezett még meg, de ez nem akadályozhat meg abban, hogy egy tartalmas, de hidegen fogyasztandó, friss ízű salátával kényeztessem magam. Ez a krumplisaláta jó barátja lehet a grillezett húsoknak, vagy ahogyan én készítettem, csirkemellel felturbózva önmagában is megállja a helyét. Ha más is egy igazi,  nyárestéket idéző ételre vágyna, a következőket kell tennie.

A nyár ízei:

1 kg újkrumpli
60 dkg csirkemell
10 dkg magozott fekete olajbogyó
10 dkg magozott zöld olajbogyó
1 ek lecsepegtetett kapribogyó
1 citrom
3 gerezd fokhagyma
1 ágacska rozmaring,  6 levél bazsalikom, 1/2 csokor petrezelyem
só, őrölt fekete bors
1,5 dl olívaolaj


Nyártánc:


A meghámozott újkrumplit felkockázzuk. Egy nagy lábos vízben, 1 ek sóval feltesszük a krumplit főni. Míg a krumpli megfő, falatnyi kockákra vágjuk a csirkemellet. Felaprítjuk a bazsalikomlevelet, és összezúzunk 1 gerezd fokhagymát. A fűszereket elkeverjük 0,5 dl olívaolajjal. Egy zárható edénybe beletesszük a csirkemellet, ráreszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a fűszeres olívaolajjal, a hűtőbe tesszük. Felkarikázzuk a lecsepegtetett olajbogyókat. Apróra vágjuk a kapribogyót, rozmaring leveleket, és petrezselymet. Összezúzzuk a fokhagymát. A megfőtt, leszűrt krumplira rácsavarjuk a fél citrom levét, ráöntünk 1 dl olívaolajat, rátesszük a felaprított fűszereket, fokhagymát, olajbogyót, és kapribogyót. Egy teflonserpenyőben, nagy lángon kisütjük a húst.Nincs más dolgunk mint a krumplit összekeverni a zaftos húsival, jól lehűtve fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

  1. Próbáld ki ezt egyszer kaporral és füstült lazaccal is! Nyamm-nyamm

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, csak párom nem szereti a halat, bár ha nagyon jól sikerül lehet, hogy egyedül is megküzdök egy adaggal:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...